Βασιλοπιτάκια τύπου cupcakes

Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά, Χαρούμενη Χρυσή Πρωτοχρονιά!

Διανύουμε το μήνα που θα κόβουμε πίτες με κάθε πιθανή αφορμή (στο σπίτι, στη θεία, στο γραφείο, στη δασκάλα της γιόγκα, στο Σύλλογο Φίλων Υμηττού etc etc etc), επομένως ήταν επιτακτική ανάγκη να βρεθεί ένας αξιοκρατικός τρόπος διεκδίκησης του φλουριού, αλλά και να δημιουργηθεί μια νέου τύπου βασιλόπιτα που θα μεταφέρεται εύκολα και θα είναι party material. Αυτά βάλαμε κάτω ως δεδομένα με το Fashionism και προέκυψαν τα mini βασιλοπιτάκια τύπου cupcakes. Δίκαια, αξιοκρατικά, αδέκαστα, ιδανικό μέγεθος για μεταφορά αλλά και κατανάλωση μετά από ατελείωτα τραπεζώματα, τα μικρά αυτά βασιλοπιτάκια ήρθαν για να μείνουν.

Image

Η συνταγή είναι η κλασσική αγαπημένη συνταγή της Χρύσας Παραδείση που η μαμά μου φτιάχνει παιδιόθεν και έφτιαξα κι εγώ πέρυσι εδώ. Αυτό που θα χρειαστείτε επιπλέον είναι φορμάκια για κεκάκια και χαρτί για cupcakes (βγαίνουν πιο εύκολα, δεν κολλάνε στο ταψί και δεν λερώνουν κατά την κατανάλωση. Ε και τελοσπάντων, δείχνουν πιο ωραία με αυτό, πώς να το κάνουμε.). Η δοσολογία βγάζει 24 βασιλοπιτάκια.

Χαρούμενο 2014!

xxx

About Pastrykia

Amateur pastrologist
This entry was posted in Εποχιακά, Κέηκ, Σοκολάτα. Bookmark the permalink.

2 Responses to Βασιλοπιτάκια τύπου cupcakes

  1. Ο/Η christiana λέει:

    εκτός του είσαι πολύ πολύ γλυκούλα ,είσαι και φοβερή στην ζαχαροπλαστική ! τέλειο βασιλοπιτάκι με απαλή γεύση πορτοκαλιού ,μμμμμ σκέτη γλύκα και του χρόνου !!!!
    καλή χρονιά και σου εύχομαι η νέα χρονιά να είναι όλο γλύκα για σένα.!!!!

  2. Ο/Η mari λέει:

    Δοκιμάσαμε τη βασιλόπιττα στη «μεγάλη» εκδοχή της!
    Η σοκολάτα, πολύ ωραίο touch, αλλά κάποιος έφαγε την επικάλυψη στα κρυφά(……..), και έμεινε μόνο το κέικ για βουτιές στο πρωινό ρόφημα.
    Εξίσου νόστιμο!

Σχολιάστε